Paccar groeit, ook in ‘parts’

Paccar realiseerde een omzet van 19,12 miljard dollar waarmee en winst van 1,6 miljard werd behaald. Het is het 77e jaar op rij dat Paccar winstgevend weet af te sluiten. Hoe de cijfers van DAF er precies bij liggen, wordt niet bekend gemaakt. Maar volgens het bericht, heeft DAF in een groeiende Europese markt, het marktaandeel verder weten te vergroten en komt dit nu op 14,6 procent. In 2014 sloot DAF het jaar af met een marktaandeel van 13,8 procent.

Paccar wordt ook een steeds belangrijkere speler op het gebied van onderdelen, als we het bericht lezen. Hier boekte Paccar een omzet van 3,06 miljard dollar en meer dan een half miljard dollar winst behaald in 2015. Specifiek noemt Paccar het onderdelenlabel TRP, dat volgens het bedrijf wereldwijd onderdelen kan bieden voor alle merken trucks, trailers en bussen. Paccar bezit intussen verspreid over de wereld zeventien onderdelencentra, die 2000 dealers beleveren van DAF, Kenworth en Peterbilt.

In het Amerikaanse Renton, Washington, is een nieuw, groot onderdelencentrum in aanbouw (foto). Dit nieuwe magazijn zal in het tweede kwartaal van dit jaar worden opgeleverd. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3478 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *