Paarse Volvo’s voor Paro

Het wagenpark van Paro staat geheel in dienst van het inzamelen van bouwgerelateerd afval, het distribueren van herbruikbare deelstromen naar eindverwerkers en het leveren van secundaire bouwgrondstoffen. Voorbeelden zijn hout, ijzer, papier, plastics en beton- en menggranulaten in diverse gradaties. “De kippers rijden in de regio groot-Amsterdam, de combinaties worden landelijk ingezet”, zo beschrijft bedrijfsleider Jan Koetsier het werkgebied van Paro.

Voor de uitbreiding van het wagenpark klopte Paro met een duidelijk pakket van eisen aan bij Volvo. Een laag eigen voertuiggewicht was een belangrijke eis. “We rijden veel zwaar puin en dan zijn stalen kieptrailers duurzamer dan aluminium of kunststof trailers”, vertelt Koetsier. “De 10-tons vooras op de bakwagens verhoogt het laadvermogen voor het containertransport.” Ook lag de nadruk op milieuvriendelijkheid en brandstofefficiency.

Volvo maakte een aanbieding voor vier Volvo FH 420 pk Globetrotters met hydraulisch gestuurde voorloopas en I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak. De kieptrailers en aanhangers werden gebouwd door GS Meppel, het haakarmsysteem is van HIAB. Paro had de wens om, naast de aanschaf, volledig ontzorgd te worden door de dealer. Voor de vier trekkers sloot Paro daarom een Volvo Gold Contract met connectiviteit af. Hierbij staat de werkplaats via een telematic gateway continu in verbinding met de truck, kunnen essentiële functies doorlopend worden gevolgd en onderhoud efficiënt worden ingepland. Koetsier: “Met dit onderhoudscontract dekken we ons, tegen een vast bedrag, in tegen uitval. We besteden het onderhoud compleet uit aan de partij die er het meeste verstand van heeft en hebben er zelf geen omkijken meer naar.”

Paro begon in 2004 als inzamelaar van afvalstoffen en is door de jaren heen gegroeid naar een duurzame afvaldienstverlener en producent van secundaire bouwstoffen. Via een uitgekiend sorteerproces wordt bouw- en sloopafval verwerkt tot grondstoffen die volledig geschikt zijn voor hergebruik of energieopwekking. Gemengd puin en betonpuin wordt gerecycled tot secundaire bouwstoffen die worden toegepast in de wegenbouw en betonindustrie.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3527 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *