Orlaco: Camera’s in plaats van spiegels

MirrorEye bestaat uit twee High Definition (HD)-camera’s aan de zijkant van de truckcabine. De chauffeur ziet de camerabeelden real-time op een splitscreen HD-monitor in de raamstijl van de cabine en heeft zo optimaal zicht op weggebruikers naast en schuin achter de truck. Altijd, overal en onder alle omstandigheden, zegt Orlaco.

Dankzij Night Vision hebben chauffeurs namelijk ook ‘s nachts beter zicht op het verkeer rond hun truck. MirrorEye is bovendien voorzien van een panning-functie. De camera’s bewegen automatisch mee tijdens het afslaan of achteruitrijden, waardoor chauffeurs beter zicht hebben tijdens deze manoeuvres. Tot slot waarschuwt het camerasysteem de chauffeur wanneer hij van baan wil wisselen terwijl er zich een andere weggebruiker naast de truck bevindt.

MirrorEye draagt niet alleen bij aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Testen wijzen volgens Orlaco ook uit dat door het aerodynamische ontwerp 1 tot 2 procent brandstof bespaard wordt ten opzichte van een traditionele truck met zijspiegels. Orlaco’s nieuwste innovatie voldoet uiteraard aan de strenge EMC-standaarden en wordt vervaardigd volgens de ISO/TS 16949-richtlijnen voor de automotive industrie. Er komen camera- en monitorbeugels beschikbaar voor alle truckmerken.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3493 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *