Opnieuw problemen op Belgische wegen en bij grenzen

Hierbij is onder chauffeurs ook de vrees ontstaan dat vandaag, de derde dag na invoering van het tolsysteem, de Belgische politie flink toezicht zal gaan houden. Boetes van duizend euro laten zich tenslotte makkelijk en snel verdienen.

Een eerste rondgang in de branche leert vooral dat bedrijven wel op tijd hun spullen hebben besteld bij de Belgische instanties, maar vervolgens (te) lang moeten wachten. De oorzaak van de files aan de Belgische grenzen is dat chauffeurs het toch niet vertrouwen en proberen hun problemen daar op te lossen. Dat kost tijd.

Chaotische toestanden

De stelling van TLN dat ‘Nederlandse bedrijven zich al maanden grondig proberen voor te bereiden’, lijkt waar. De instantie roept België op om nog niet te gaan handhaven. Daarbij gebruikt TLN opnieuw duidelijke taal: “Gezien de chaotische toestanden roept TLN de Belgische instanties dan ook nogmaals op om de handhaving van de tolheffing tot nader order uit te stellen. Het is onbehoorlijk dat goedwillende transportondernemers opdraaien voor de gevolgen van wanprestaties door organisaties die in opdracht werken van de Belgische overheden. Mochten de Belgische instanties doof blijven voor deze noodsignalen, dan bekijkt TLN de mogelijkheden om juridische stappen te ondernemen. Gezien de enorme lijst aan klachten is TLN vol vertrouwen dat een Belgische rechter de instanties wel tot inkeer zal brengen.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *