Onderzoek transactie TRW-ZF

In weerwil van genoemd koersdoel betaalt ZF daadwerkelijk al een meerprijs van zestien procent ten opzichte van de feitelijke koers. Die bedroeg op 9 juli 91,40 dollar, net onder het record dat twee dagen eerder op de borden kwam.

De voorgestelde transactie zou zijn beslag moeten krijgen in de eerste helft van 2015 waarnee een bedrijf ontstaat met een omzet van dertig miljard euro en 138.000 medewerkers. Binnen ZF blijft TRW als zelfstandige businessunit opereren.

Zowel ZF als TRW waren de afgelopen dagen al in het nieuws vanwege andere transacties. ZF stapt uit de joint venture met Bosch (dat concurreert met TRW), waardoor het bedrijf ZF Lenksysteme volledig in handen komt van Bosch. TRW wil de bedrijfstak klepsystemen voor 385 miljoen dollar verkopen aan Federal-Mogul en verwacht die transactie in het eerste kwartaal van volgend jaar te voltooien.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 338 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *