Omzet transportsector zet stijgende lijn voort

Met name de koeriers profiteren van de aantrekkende economie; zij zagen de omzet stijgen met ruim negen procent. Dit is het gevolg van het stijgend aantal consumenten dat online winkelt en meer uitgeeft. De omzet van internetwinkels laat al jaren een stijgende lijn zien. Traditionele winkels spelen in op deze trend en verkopen steeds meer producten online. Daar bestelde goederen worden veelal door koeriersbedrijven vervoerd naar afhaalpunten of direct naar de huisadressen van de klanten.

De bedrijven in het goederenwegvervoer haalden in het derde kwartaal van 2014 bijna zes procent meer omzet. Dit is de sterkste groei sinds de tweede helft van 2011. Vorig jaar kostte het de ondernemingen veel moeite om meer opbrengsten te genereren en daalde de omzet nog. De vrachtprijzen staan nog altijd flink onder druk. De omzetgroei komt door een groei van de vervoerde volumes.

Vijf kwartalen op rij groei

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 338 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *