Nooteboom levert Superwing carriers

LASO is volgens Nooteboom veruit de grootste transporteur in het windmolenvervoer op het Iberisch schiereiland en behoort met haar zeer moderne vloot tot de absolute Europese top. LASO beschikt over alle denkbare opleggers, waaronder ook de Mega Windmill Transporter, om alle aan de windturbine industrie gerelateerde transporten te kunnen uitvoeren. Het wagenpark is met de Nooteboom opleggers dusdanig multifunctioneel en universeel ingericht dat componenten van alle merken windmolen producenten kunnen worden vervoerd. Niet alleen binnen Europa, maar ook ver daarbuiten.

Paulo Franco, managing director of LASO Transportes SA: “De keuze voor de Nooteboom SWC Super Wing Carrier was voor ons duidelijk. Het is gewoon de beste transportoplossing voor het vervoer van lange vleugels. De enorme wendbaarheid, flexibiliteit en stabiliteit zijn voor ons van onschatbare waarde om op de meest efficiënte wijze de transporten te kunnen uitvoeren. Ondanks de enorme afmetingen van de vleugels, zijn wij met de SWC in staat om op elke losplaats de vleugel te kunnen afleveren. Ook het grote bedieningsgemak van deze oplegger maakt hem zeer populair bij onze chauffeurs.”

LASO Transportes SA, met zijn hoofdzetel in het Portugese Malveira, is een van de grootste speciaal transporteurs in Europa met een zeer grote specialisatie in het windmolenvervoer. De vloot van LASO bestaat uit meer dan 850 eenheden. Voor wat betreft het getrokken materieel heeft LASO inmiddels ruim 200 Nooteboom opleggers, variërend van eenvoudige drie-assige semi-diepladers tot aan de meest geavanceerde Super Wing Carriers en Mega Windmill Transporters.

De SWC Super Wing Carriers zijn inmiddels nagenoeg allemaal uitgeleverd en zijn volop in bedrijf.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3478 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *