NIWO kondigt opening voertuigregister aan

Begin mei 2022 wordt het voertuigregister voor vergunninghouders opengesteld. Hierin gaat elk transportbedrijf zijn voertuigen en aantal chauffeurs registreren, aldus de NIWO. Net als nu moet tegenover elk vergunningbewijs een voertuig staan, maar aan het aantonen daarvan worden hogere eisen gesteld. Daarnaast moeten er voldoende chauffeurs werkzaam zijn bij de onderneming. Voor een ondernemer met 10 vergunningbewijzen is het niet logisch om maar één chauffeur te hebben.

De NIWO gaat dit controleren vanwege nieuwe Europese regels uit het zogenaamde mobiliteitspakket. Het niet aanleveren van de gegevens kan leiden tot intrekking van de vergunning.

Invullen kentekens en aantal chauffeurs

Het voertuigregister is onderdeel van het ondernemersloket van de NIWO. Ondernemingen die gebruik maken van het ondernemersloket kunnen hun gegevens volgens de instantie eenvoudig inzien. De kentekens en de wijze waarop u over voertuigen beschikt via koop, huur of lease, legt u zelf vast in het voertuigregister. In geval van huur of lease uploadt u huur/leasecontracten, bij koop (eigendom) is dat niet nodig. Ook het aantal werknemers en het aantal chauffeurs vult de transportondernemer in.

Toegang alleen via eHerkenning

Om toegang te krijgen tot het ondernemersloket en het voertuigregister moet u inloggen met eHerkenning. De NIWO hanteert eHerkenning op niveau 3 (EH3), de standaard bij de overheid. eHerkenning is gekoppeld met het KVK-nummer van de onderneming, zodat u namens uw onderneming online zaken kunt regelen met de overheid.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3315 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.