Nieuwe variant Shell Rimula motorolie

Shell Rimula Ultra 5W30 is ontwikkeld om klanten tijd en geld te besparen. Met de Dynamic Protection Plus Technologie wordt aardgas omgezet in een kristalheldere volsynthetische basisolie, die vrijwel geen van de onzuiverheden bevat die aanwezig zijn in ruwe olie. Dit zorgt onder meer voor een lange levensduur waardoor het verversingsinterval van Shell Rimula Ultra 5W30 sterk vermindert. De klant bespaart hiermee volgens Shell tijd en kosten aan onderhoud.

De formule die ten grondslag ligt aan deze nieuwe olie beschermt de filters en katalysatoren van het uitlaatsysteem waardoor een lagere uitstoot wordt behaald, aldus Shell. Hiermee voldoet Shell Rimula Ultra 5W-30 aan de laatste Europese eisen (ACEA E6 en ACEA E9) en is het door fabrikanten goedgekeurd voor gebruik in Euro 4, 5 en 6 dieselmotoren.

Shell heeft naast de introductie van deze nieuwe geavanceerde motorolie de gehele Shell Rimula productlijn in een nieuwe jasje gestoken.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *