Nieuwe truck- en busbanden van Uniroyal

De nieuwe FH 40-stuurasband en de nieuwe DH 40-aandrijfasband bieden een hoog kilometerrendement, een verbeterde wegligging en een optimale tractie, zelfs op een nat wegdek.

Uniroyal heeft deze nieuwe productlijn ontworpen met het oog op dit gecombineerde gebruik van regionale distributie en langeafstandsritten. De FH 40-stuurasband en de DH 40-aandrijfasband, maat 315/80 R 22.5, bieden elk uitstekende kilometerrendementen en een betrouwbare wegligging. De traditie van het merk Uniroyal wordt voortgezet met deze banden die met vertrouwen kunnen worden gebruikt voor bussen en vrachtwagens en bijzonder effeciënt zijn op natte wegen.

Het nieuw ontwikkelde loopvlakontwerp van de FH 40-stuurasband verbetert volgens Uniroyal de grip op nat wegdek, waardoor het in aanmerking komt voor de classificatie ‘B’ op het EU-bandenlabel. De speciale lamellentechnologie die in het loopvlakontwerp is gebruikt, optimaliseert volgens Uniroyal de waterafvoer en zorgt voor een veilige wegligging, zelfs bij regenachtig weer.

Hoog kilometerrendement

De FH 40 is verder geoptimaliseerd voor een gelijkmatige slijtage en een lage rolweerstand, daarbovenop biedt de nieuwe rubbersamenstelling een hoog kilometerrendement.

Het nieuwe loopvlakontwerp zorgt voor gelijkmatige slijtage, wat weer betekent dat de DH 40 een hoger kilometerrendement kan bieden. De geoptimaliseerde gordel maakt de aandrijfasband bijzonder robuust en duurzaam. De DH 40 draagt zowel het M S- als het 3PMSF-label (Three Peak Mountain Snow Flake).

Aan de grondslag van alle banden in de nieuwe Uniroyal-productlijn ligt een vernieuwbaar karkas. De hiel van het karkas op zowel de FH 40 als de DH 40 is versterkt voor een hogere duurzaamheid. De geoptimaliseerde gordeldichtheid zorgt ervoor dat de banden wisselende belastingen kunnen weerstaan en de speciale binnenlaag voorkomt volgens Uniroyal geleidelijk verlies van luchtdruk.

De FH 40-stuurasband en de DH 40-aandrijfasband

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *