Nieuwe standairco’s van Dometic

Dit wordt mogelijk gemaakt door de toepassing van een nieuw ontwikkelde invertercompressor met toerentalregeling die volgens Dometic voor betere koelprestaties zorgt bij ‘een uiterst efficiënte en stille werking’.

De Dometic Cool Air RTX 1000 koelt tot twaalf uur lang met een koelcapaciteit van niet minder dan 1200 W. Daardoor is hij volgens Dometic uitermate geschikt voor langere ritten in gebieden met een gematigd klimaat. Een sensorgestuurde spanningsbewaker bewaakt de laadtoestand van de voertuigaccu en zorgt ervoor dat de truck te allen tijde gestart kan worden, zegt Dometic.

De Dometic CoolAir RTX 2000 is de ‘heavy duty variant’van de RTX 1000. Hij levert een koelcapaciteit van 2000 W gedurende maximaal zes uur en brengt zo zelfs grote bestuurderscabines in een handomdraai op een aangename temperatuur, perfect voor iedereen die overdag pauzeert of in warme gebieden rijdt. Dometic heeft deze standairco vooral bedoeld voor Zuid Europa en het midden oosten. De RTX 2000 creëert namelijk een klimaat in de cabine waarin crews zich zelfs in zware beschermende kleding en bij hoge buitentemperaturen goed kunnen voelen.

De voordelen van de voorgaande generaties blijven verder bij de nieuwe CoolAir RTX-serie ‘natuurlijk’ behouden, zegt Dometic: Het op maat gemaakte, voertuigspecifieke montageconcept, de onbeperkte ADR-comformiteit, het TÜV-keurmerk, de e-certificering, de afstandsbediening en een demontage zonder dat er iets achterblijft, garanderen volgens Dometic het gebruiksgemak.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *