Nieuwe samenwerking voor waterstoftrucks

Gezamenlijk zijn de aan H2Accelerate deelnemende partners van mening dat waterstof een essentiële brandstof is voor de volledige decarbonisering van de vrachtwagensector. “Klimaatverandering is de uitdaging van onze generatie en we zetten ons volledig in voor het klimaatakkoord van Parijs voor het koolstofvrij maken van het wegvervoer”, aldus Martin Lundstedt, ceo van de Volvo Groep. “In de toekomst zal de wereld worden aangedreven door een combinatie van batterij-elektrische en brandstofcel-elektrische voertuigen, samen met andere hernieuwbare brandstoffen tot op zekere hoogte. De vorming van de H2Accelerate samenwerking is een belangrijke stap in het vormgeven van een wereld waarin wij willen leven.”

Vergelijkbaar

Namens Shell zegt vice-voorzitter Elisabeth Brinton: “De prijs is duidelijk. Door de schaalvergroting zal een waterstofvrachtwagen beschikbaar moeten komen voor klanten tegen of onder de kosten van het bezit en de exploitatie van een dieselvrachtwagen. Dit betekent dat klanten van vrachtwagens toegang moeten hebben tot een volledig emissieloos voertuig met een vergelijkbare tanktijd, actieradius en kostenbereik als de voertuigen die vandaag de dag in gebruik zijn. Om deze ambitie te verwezenlijken is een duidelijk regelgevend kader nodig, met inbegrip van een beleid dat de levering van waterstof, vrachtwagens op waterstof, de tankinfrastructuur en de stimulansen voor de consument op gecoördineerde wijze aanpakt.”

Randvoorwaarden

Martin Daum van Daimler Truck stelt dat de deelnemende bedrijven aan H2Accelerate het erover eens zijn dat vrachtwagens op waterstof de sleutel zijn tot CO2-neutraal transport in de toekomst. “Deze ongekende samenwerking is een belangrijke mijlpaal om de juiste randvoorwaarden te creëren voor het creëren van een massamarkt voor vrachtwagens op waterstof. Het is ook een oproep tot actie voor beleidsmakers, andere betrokken partijen en de samenleving als geheel.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 397 artikelen verschenen. Bekijk alle artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *