Nieuwe DAF’s voor De Rijke

De Rotterdamse vervoerder De Rijke heeft 25 DAF’s XF 480 in gebruik genomen, ter vervanging van evenzoveel oudere modellen.   

Barend van der Heijden is bijna twee decennia in dienst bij het hechte, zelfstandige familiebedrijf en als Business Unit Manager onder meer verantwoordelijk voor het totale voertuigpark. “Voor de Benelux praat je dan over 135 trekkende eenheden, 55 trailers (Tautliners, geconditioneerd en silo red.) plus ongeveer 250 verschillende containerchassis. Tel je onze vestiging in Frankrijk erbij gaat het al gauw over 250 tot 300 voertuigen. Het grootste gedeelte is uitgevoerd als trekker, maar in Frankrijk rijden ook de nodige bakwagens en mega-combi’s.”

Via boordcomputers, maar zeker ook met de Driver Performance Assistant (DPA) van DAF in de auto heeft, kan Van der Heijden gemiddelde verbruikscijfers nauwkeurig vaststellen. Hij organiseert regelmatig een competitie voor de chauffeurs. Om de betrouwbaarheid en inzet te maximaliseren zijn via Best Trucks reparatie- en onderhoudscontracten afgesloten. Voor het eventuele klein onderhoud hebben wij nog wel een eigen werkplaats beschikbaar.”

De nieuwe trucks worden afgeleverd met een voor de Code 95 meetellende cursus die de chauffeurs vertrouwd moet maken met de ins en outs van hun nieuwe DAF.   

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.