Nieuw pand Bedrijfswagenservice Friesland

Al snel werd duidelijk dat nieuwbouw in Leeuwarden noodzakelijk was om de ambitieuze plannen voor service en ook duurzaamheid te realiseren. Algemeen directeur Anne Bijker: “De nieuwbouw is een enorme sprong voorwaarts, gezien de faciliteiten die we hier hebben. Het pand staat op een uitstekend bereikbare plek op het bedrijventerrein aan de rand van Leeuwarden. We zitten op een perceel van 4500 vierkante meter. De eerste paal is in november geslagen en in de afgelopen maanden is keihard gewerkt aan de bouw. Het is een no-nonsensepand, met een sterke focus op wat strikt nodig is voor goede serviceverlening.”

Bij de bouw lag de nadruk op het zo milieuvriendelijk en verantwoord mogelijk gebruik maken van de nieuwste ontwikkelingen. Het nieuwe pand wordt verwarmd met een lucht-warmtepomp, de energie komt van de 196 zonnepanelen. “Hiermee zijn we zo CO2-neutraal mogelijk”, aldus Bijker. Ook de energiezuinige led-verlichting in de werkplaats draagt daaraan bij. Alle faciliteiten voor optimaal en snel onderhoud zijn aanwezig, zoals doorrijstraten, lange werkputten, een remmentestbank met liftsysteem, een spelingsdetector voor het meten van stuurkogels, een kraanbaan, een twee- en een vierkolomshefbrug en een moderne olieververs-installatie.

Rinze Louwsma, door DAF Trucks in 2012 uitgeroepen tot “Beste monteur van alle DAF-vestigingen in Europa”, is vestigingsmanager. Hij is net als Heine de Vries (hoofd verkoop) en Anne Bijker een vertrouwd gezicht voor veel klanten en DAF-rijders in noordwest-Friesland. Het nieuwe pand is sinds de paasdagen in gebruik.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3485 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *