Nieuw LNG tankstation bij Pijnacker

Er zijn nu LNG stations operationeel in Rotterdam. Waalwijk, Amsterdam en sinds kort dus Pijnacker.

Voor al deze stations heeft installatiespecialist Hamer de LNG-tanks, de vloeibaar stikstoftanks, de pompskids en de dispensers geïnstalleerd. Tevens heeft Hamer al het leidingwerk en de complete elektrische installatie gerealiseerd en alle benodigde randapparatuur zoals gasdetectie, branddetectie, noodstopcircuit, lichtmasten en de benodigde verzwaring van de voeding aangelegd. Hamer is ook verantwoordelijk voor het onderhoud van alle Shell LNG-stations in Nederland.

Vooral het nieuwe LNG-station in Pijnacker bij het distributiecentrum van Ahold is voor Shell en Hamer interessant, zegt Hamer. Het oude Shell (diesel) tankstation is volledig gesaneerd en er komt een compleet nieuw station met een LNG-voorziening voor in de plaats. Verwacht wordt dat deze locatie intensief door trucks die op LNG rijden gebruikt gaat worden. Dat betekent dat de locatie in Pijnacker een uitstekende testlocatie is waar Hamer kan kijken hoe de installaties het doen onder volle belasting.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *