Nederlandse transportveiligheid moet nog beter

Doel is onder meer het aantal verkeersdoden in het transport terug te dringen. Dat zijn er nu zo’n dertig per jaar. Daarbij is de laatste zaterdag van september uitgeroepen tot de Dag van Veilig Transport.

Ceo Arjan Bos: “Nederland en België staan in Europa al aan de top als het gaat om transportveiligheid en die positie willen we gaan versterken. Het doel is dat vervoerders die bij TVM verzekerd zijn tot de veiligste van Europa gaan behoren. We willen die ambitieuze doelstellingen ook gaan omzetten in concrete daden. Samen met kenniscentra, politiek, maar vooral ook met chauffeurs en zakelijke relaties willen wij van de veiligheid een speerpunt maken. Om zo samen bij te dragen aan een veiligere samenleving en een nog sterker imago van de vervoerders.”

Bij het veiliger maken van het transport richt TVM zich op de aanpak van transportcriminaliteit, het verbeteren van truckonderhoud, toepassen nieuwe technologieën, rijgedragverbetering van chauffeurs en het terugdringen van het smartphonegebruik achter het stuur.

De komende maanden moet duidelijk worden hoe TVM haar plannen verder concreet gaat invullen. “We kijken naar veiliger gedrag van chauffeurs, maar ook naar de beveiliging van ladingen. We gaan in ieder geval nog meer onze kennis delen, onderzoek doen en trainingen, tools en advies aanbieden aan onze leden om de veiligheid van de mens, de auto en de lading te verbeteren”, aldus Bos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *