Nederlands bedrijf komt met ledverlichting

Met een minimaal kapitaal een bedrijf beginnen en binnen twee jaar succes hebben. Is dat niet de droom van iedere startup? Bobby Wordragen uit Eindhoven deed het. “Mijn ledkoplamp is een puur Nederlandse ontwikkeling,” vertelt Bobby Wordragen. “Het is de meest logische stap na xenon en ik wilde het al heel lang. Want led geeft een nog mooier en rustiger licht dan xenon en heeft minder nadelen. Zo gaat led nog vele keren langer mee dan xenon. En led heeft het geen opstarttijd zodat het ook als grootlicht geschikt is en je ermee kunt seinen. Toch zie je alleen nog maar led in de duurdere personenauto’s. En in de truckindustrie levert alleen DAF het als optie. Dat hoeft nu dus niet meer.”

De Hilox ledkoplamp werkt tussen elk Voltage van 9 en 30 Volt en gebruikt drie Amp. per lamp. Hij heeft volgens Hilox met 50.000 branduren een twaalf keer langere levensduur dan xenon. De ombouw is plug and play zonder verandering aan de bestaande draden en stekkers: gewoon halogeen lampje eruit en ledlamp erin: klaar. De lamp kenmerkt zich verder door heel klein voorschakelblok en een geringe inbouwdiepte van 49mm. Dat is slechts vijftien mm meer dan een gewone H7 lamp. Hij is leverbaar in de rustige helderwitte kleur 6000K. Hilox geeft achttien maanden garantie.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3478 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *