Nederlander Vlaskamp wordt CEO bij MAN

De Raad van Commissarissen van Traton heeft de Nederlander Alexander Vlaskamp benoemd tot CEO van MAN Truck & Bus SE. Hij heeft de afgelopen jaren diverse functies bij Scania bekleed, laatstelijk als executive vice president verantwoordelijk voor verkoop en marketing bij het Zweedse merk. Duidelijk is dat de invloed van Scania binnen Traton steeds groter wordt. Onlangs nog werd Scania-topman Christan Levin benoemd tot CEO van Traton.

Vlaskamp werkt al bijna een kwart eeuw voor Scania. Daarbij bekleedde hij ook functies voor dit merk in Oostenrijk, Polen en Duitsland. In 2017 keerde hij terug naar Zweden om executive vice-president te worden. Traton acht nu de tijd gekomen om bij MAN Andreas Tostmann op te volgen.

Geen onbekende

Vlaskamp zegt zelf geen onbekende te zijn voor MAN. “Ik ken mijn collega’s daar van eerdere projecten waar we gezamenlijk aan werkten. Ik verheug me erop om de samenwerking te intensiveren, zodat we met creatieve oplossingen het werk voor onze klanten verder kunnen verbeteren. Er liggen enkele grote uitdagingen voor ons.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.