Nederland megabetaler Belgische tol

In België is het Nederlandse aandeel in internationaal wegvervoer zelfs groter dan het Belgische. Na Nederland en België, komt Duitsland op de derde plaats, Frankrijk is vierde en Polen vijfde met een aandeel van acht procent.

Alleen al vanuit Nederland werd in 2015 ruim 1,9 miljoen keer door Nederlandse vrachtauto’s naar België gereden. Meer dan de helft van deze ritten ging naar de provincies Antwerpen en Belgisch-Limburg. Het Antwerps havengebied werd met bijna 330 duizend ritten het meest aangedaan.  Ook worden de Belgische wegen door Nederlandse vervoerders veel gebruikt op weg naar Frankrijk en de Britse Eilanden. Frankrijk is daarbij de belangrijkste eindbestemming, met bijna 700.000 uitgevoerde ritten.

Daarnaast is er ook veel doorgaand verkeer naar Italië en Spanje.  TLN verwacht dat de Belgische tolheffing de sector 60 miljoen euro per jaar gaat kosten. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3493 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *