Nachtslot voor nieuwe grote DAF-cabines

DAF introduceert een Night Lock voor de Nieuwe Generatie DAF trucks. Het gaat om een extra mechanische afsluiting van het portier. Dit Night Lock is beschikbaar voor elke nieuwe XF, XG en XG⁺. Ook is achterafmontage mogelijk via alle officiële DAF-dealers.

Het nieuwe DAF Night Lock is geïntegreerd in het portierpaneel van de nieuwe XF, XG en XG⁺ trucks. Het mechanische slot maakt gebruik van zowel de instapbeugel als de robuuste constructie van het portier. De noodzakelijke versterkingen zijn hiervoor al in de fabriek aangebracht.

Het DAF Night Lock bestaat uit een stalen paneel in de kleur van het interieur en is voorzien van een tuimelschakelaar. Bij bediening van het slot schuift het paneel omlaag, óver de instapbeugel. Dit blokkeert de deur waardoor potentiële indringers worden buitengesloten. Een rode indicator geeft duidelijk aan dat het Night Lock is geactiveerd. Eén druk op de tuimelschakelaar is voldoende om het slot weer te ontgrendelen. Daardoor kan de chauffeur in geval van nood altijd snel de cabine verlaten.

Sterker

Uitgebreide tests hebben volgens DAF aangetoond dat het nieuwe Night Lock tot wel 150% sterker is dan enig ander vergelijkbaar systeem op de markt, zegt DAF. Zelfs met een koevoet kunnen de portieren van de Nieuwe Generatie XF, XG en XG+ die zijn uitgerust met het DAF Night Lock niet worden geopend, aldus het bedrijf. Een speciale sticker op de deurgrepen attendeert anderen op de aanwezigheid van het DAF Night Lock.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3347 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.