Mueller investeert in Mercedes bestelauto’s

Mueller produceert en verkoopt wereldwijd melkkoeltanks, kelderbiertanks en procestanks. Het bedrijf heeft drie vestigingen in Nederland: een verkooplocatie in Assen, een productielocatie in Lichtenvoorde en een servicelocatie in Wesepe. De 55 monteurs verruilen de komende periode hun huidige bedrijfswagen voor een Mercedes-Benz Vito of Sprinter. De bedrijfswagens zijn volgens Wensink verkoper Marcel Eisen voorzien van diverse snufjes die het de chauffeurs zo comfortabel mogelijk maken. “Denk aan een achteruitrijcamera, airco, audiosysteem, cruise control, parkeersensoren en comfortstoelen.”

Enkele monteurs hadden al een voorproefje gekregen. Een half jaar lang konden zij testrijden. “Die ervaring en de leaseprijs waren dusdanig goed, dat we hebben besloten om over te stappen op Mercedes-Benz”, zegt Peter Vogels. “De chauffeurs zijn tot dusver erg te spreken over het comfort en de inrichting van de auto’s. Ze zijn iets langer dan de wagens die we nu hebben. Daardoor hebben we meer ruimte om de onderdelen mee te nemen. Ook merken we al verschil in brandstofverbruik, we rijden nu een stuk zuiniger.”

Hoewel Vogels nog geen ervaring heeft met de werkplaats van Wensink, is hij positief over de mogelijkheden. “We kunnen onze auto’s eigenlijk geen werkdag missen. Wensink is op zaterdag open en heeft lange werkdagen. Dat is erg prettig.” Dit jaar levert Wensink Assen 18 bedrijfswagen af bij Mueller. Dat betekent, met uitzondering van de vakantieperiode, iedere week één. Volgend jaar en het jaar erop volgt de rest. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *