Mobiliteits Centrum Transport plaatst 2500ste chauffeur

Het transportbedrijf in Maasdijk heeft bij het MCT nog meer vacatures uitstaan. Via het Sectorinstituut kunnen BBL’ers hier ook terecht voor leer-werkplekken. Daarna blijven ze vaak en zo ontstaat een mooie mix in het personeelsbestand.

Een belangrijk doel van het MCT is om chauffeurs, kraanmachinisten, transportplanners en logistiek leidinggevenden, die werkloos worden, naar een andere baan in de transportsector te begeleiden en hen zo voor de branche te behouden.

Sollicitatiecursus

René Brand is al meer dan twintig jaar (internationaal) chauffeur. Brand: “Toen mijn vorige werkgever failliet ging, heb ik mij direct bij het MCT ingeschreven. Twee van mijn zonen werken ook als chauffeur. Zij gaven mij de tip. Ik heb via het centrum een sollicitatiecursus gevolgd en ben bij verschillende werkgevers voorgesteld. Bij Cargoboss en Van Daalen transport klikte het meteen. Ik ben erg blij dat ik weer terug ben in mijn oude vak en bij zo’n mooi bedrijf aan de slag kan.”

Derde keer

HR-adviseur Linda de Bruin van Cargoboss en Van Daalen is zeer te spreken over de bemiddeling van het MCT. “De contacten zijn erg prettig en René is een schot in de roos. Hij is een man met veel ervaring en hij heeft een ongelofelijke hoeveelheid certificaten op zak. Bovendien is hij bekend met ons werk en gewend om ’s nachts te rijden. René is alweer de derde chauffeur die we via het MCT hebben gevonden en er staan er nu bij het MCT nog vacatures uit voor een transportplanner en een parttime chauffeur.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *