Minder ladingdiefstal in ons land

Het aantal voltooide ladingdiefstallen is de eerste negen maanden van 2015 met 13 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal pogingen halveerde zelfs in die periode, aldus de politie.

In Europa is het aantal ladingdiefstallen de afgelopen tijd juist gestegen. Door de dalende trend in Nederland van de afgelopen jaren behoort Nederland niet meer bij de top drie van Europa als het gaat om ladingdiefstal. Duitsland, Groot-Brittannië en België gaan Nederland voor.

Een kanttekening die de politie bij de daling maakt, is dat de aangiftebereidheid binnen de branche nog verbeterd kan worden. De politie wil graag haar de aangiftebereidheid vergroten door drempels te verlagen om aangifte te doen, zo meldt men. Om het aangifteproces te verbeteren met betrekking tot transportcriminaliteit is met het bestaande Loket Gestolen Voertuigen afgesproken dat via het nummer 088-0087444 ook aangifte gedaan kan worden van diefstal van vrachtwagens met of zonder lading.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *