Michelin onthult Tire Care

Tire Care is erop gericht om alle informatie over de banden van een vloot op een
automatische, eenvoudige, snelle en effectieve wijze te verzamelen en weer op te roepen. Alle kennis die zo wordt gestructureerd, zal een directe impact hebben op de activiteiten en de resultaten van de transportonderneming. De informatie is toegankelijk via een medium dat is afgestemd op de gebruikers: een smartphone, een PC of een PDA (Personal Digital Assistant).

Voor Europa biedt Michelin drie verschillende oplossingen die passen bij de verschillende behoeften
van gebruikers. Het gaat om TireLog, een eenvoudig en handig digitaal onderhoudsboekje op
zakformaat, iCheck, met preventieve bandendiagnostiek en iManage dat, bij geconnecteerde banden, het onderhoud en de traceerbaarheid van elke individuele band combineert.
Bij iManage monteert Michelin een RFID-chip in de band waarmee alle informatie van de banden uit een bepaalde vloot op een betrouwbare, automatische, eenvoudige, snelle en doeltreffende manier te verzamelen en weer op te roepen. Dat is dus vanaf het moment dat ze in de voorraad van het bedrijf worden opgenomen en van alle daarop volgende onderhoudsactiviteiten tot aan de uiteindelijke demontage.

Data

Alle data worden via MyAccount gecentraliseerd op de website trucks.michelin.eu. Daar heeft de
transportondernemer toegang tot de analyses en rapporten over alle onderdelen van zijn vloot. Dat vergemakkelijkt zijn besluitvorming. Hier krijgt hij gestructureerde informatie over de juiste
bandenspanning, de slijtagegraad van het rubber, de algemene toestand van de banden, en de
beschikbaarheid van voorraden. Met deze informatie kan worden geanticipeerd op
onderhoudswerkzaamheden zoals herprofilering van het loopvlak, loopvlakvernieuwing en het
wisselen van banden.

Met deze digitale innovatie verschaft Michelin transportondernemers de mogelijkheid tot preventief
onderhoud zodat ze niet alleen de veiligheid kunnen verbeteren, maar ook kwantificeerbare voordelen behalen zoals minder brandstofverbruik en een langere levensduur van de banden in kilometers.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3485 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *