Mercedes verbetert OM 471 motor

Mercedes komt nu weer met een verbeterde variant van de 12,8 liter lijn zes cilinder motor die we kennen uit de Actros 1845 en die het vermogensgebied afdekt van 421 tot en met 510 pk. Ook DAF kondigde onlangs verbeteringen aan aan de elf en dertien liter motoren.

Mercedes kondigt bij dit motorblok wijzigingen aan in het inspuitsysteem, er komt een hogere compressieverhouding, een nieuwe a-symmetrische turbo, en een verbeterd EGR, waardoor er minder uitlaatgas teruggevoerd hoeft te worden in de motor. Mercedes zegt in deze verbeteringen zestig miljoen euro te hebben geïnvesteerd. Het resultaat is volgens Mercedes dat bij een jaarkilometrage van 130.000 kilometer, deze motor 1100 liter diesel minder verstookt dan zijn voorganger, waardoor er ook nog eens drie ton aan CO2 minder wordt uitgestoten. De Actros met de vernieuwde OM 471 motor is per 6 juli te bestellen. De leveringen beginnen in oktober.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3478 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *