Mercedes start met Fleetboard Drivers League

Internationale strijd om optimale rijstijl

Het is de elfde keer dat de zoektocht naar de beste chauffeurs en wagenparken wordt gehouden. Vrachtwagenchauffeurs uit 18 landen nemen het tegen elkaar op. Het doel van de competitie is om met de Inzetanalyse van telematicasysteem FleetBoard de beste rijstijlbeoordeling te behalen. De persoonlijke waardering bestaat uit slijtage- en verbruiksrelevante factoren zoals anticiperend rijden, snelheidswissel en remgedrag. Hoe hoger de waardering, des te hoger de plaats op de ranglijst. Elke maand hebben de deelnemers op nationaal niveau de kans om in de categorieën “Beste chauffeur” en “Beste team” de overwinning binnen te halen. Uit alle deelnemers van een land worden aan het einde van de competitie de drie beste chauffeurs en de drie beste teams vastgesteld. Voor de nationale prijzen en de voortgang kijk hier. Nederlandse chauffeurs doen automatisch mee met de internationale competitie. De drie beste chauffeurs internationaal winnen een all inclusive lang weekend naar Duitsland in september, met onder andere een rondleiding door de fabriek in Wörth en een bezoek aan de IAA in Hannover, waar tijdens een avondevenement de officiële FleetBoard Drivers League huldigingsceremonie zal plaatsvinden.

Aanmelden vanaf 1 mei

Aanmelden voor de Drivers League is van 1 mei tot en met 31 mei 2016 mogelijk. Chauffeurs die zich na 31 mei aanmelden dingen niet meer mee naar de hoofdprijzen, maar kunnen wel meedingen naar de titel van maandwinnaar. Om deel te nemen dienen zich allereerst de bedrijven en vervolgens ook de chauffeurs op www.driversleague.com te registreren. Bij de aanmelding wordt een profiel van het bedrijf dan wel chauffeur aangemaakt dat vervolgens individueel kan worden aangepast. Op deze manier hebben alle deelnemers een overzicht over de positie van zichzelf en van anderen in het klassement. Bovendien kunnen andere deelnemers als zogenaamde “buddys” worden toegevoegd om hun prestaties als motivatie te gebruiken. In Europa gaat de Drivers League van start in Nederland, Denemarken, Duitsland, Finland, Groot-Brittannië, Italië, Litouwen, Noorwegen, Roemenië, Zwitserland, Slovenië, Spanje, Slowakije, Zweden, Portugal en Tsjechië. Daarnaast start de Drivers League in China en Zuid-Afrika.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3478 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *