Mercedes showt autonoom platoonen

Mercedes-Benz liet vorig jaar al zien hoe een truck autonoom kan rijden, zowel in Europa als in de VS. Op een stuk snelweg nabij Düsseldorf showde het merk nu drie trucks die autonoom in zo’n peloton kunnen rijden. Daardoor neemt de luchtweerstand voor de trucks af en wordt een brandstofverbruik gerealiseerd voor alle deelnemende trucks.

Mercedes investeert een half miljard in connectiviteit, waarvan het het rijden in een peloton als onderdeel beschouwt. Er komt een uitbreiding van Fleetboard, het telematicasysteem van Mercedes, dat sinds 2000 al bestaat. De uitbreiding betreft een personeelsbestand van 200 man, waarvan er honderd in de VS werken.

Al die inspanningen moeten leiden tot veel meer met internet verbonden trucks. De inzet daarvan zal, voorspelt Mercedes veel efficiënter verlopen dan de huidige trucks die niet doorlopend met internet verbonden zijn. Lees meer hierover in de aankomende editie van Aftersales Truck.

Mercedes neemt begin april ook deel aan de demonstratie die op de Maasvlakte zal eindigen.

Mercedes autonoom platoonen

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *