Mercedes presenteert truck van de toekomst

Bestaande hulpsystemen in combinatie met verbeterde sensoren maken het nu al mogelijk dat trucks zelfstandig rijden, zeker bij een tempo van tachtig kilometer per uur op de snelweg. Mercedes verwacht dat in tien jaar tijd trucks daadwerkelijk zelfstandig op snelwegen rijden.

Mercedes noemt het autonoom rijden Highway Pilot, waarmee alle sensoren onderling communiceren en daarbij ondersteund worden door omgevingscamera’s die onder meer de buitenspiegels vervangen. Blind Spot Assist helpt bij het elimineren van dode hoeken.

Uiterlijk vallen twee dingen op. Allereerst de relatief bolle voorzijde, waarmee Mercedes anticipeert op de verwachte verruiming van de maximale lengte van de truckcombinatie. Door die vrijheid te nemen, kan de trekkende unit een stuk aerodynamischer worden vormgegeven en dat scheelt substantieel in de verbruikscijfers. Ook het gebruik van meerkleurige ledverlichting valt op. Is de motor uitgeschakeld dan zijn de leds onopvallend.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 367 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *