Mercedes certificeert afleverinstructeurs

Alle Mercedes-Benz dealers in Nederland vaardigden eerder dit jaar een aantal medewerkers af, zodat iedere dealer zijn eigen afleverinstructeurs in huis heeft. Zij zijn grondig getraind op kennis over de huidige Mercedes-Benz trucks en systemen, maar blijven ook bij nieuwe ontwikkelingen in de toekomst training ontvangen, zodat de constante kwaliteit van de afleverinstructie gewaarborgd wordt. Susan Metselaar van Mercedes-Benz: “Met de jaren zijn onze trucks uitgerust met talloze slimme assistentiesystemen om de veiligheid en het comfort te verhogen en het brandstofverbruik en de emissie terug te dringen. We merken dat een grondige afleverinstructie nodig is. Alleen als een chauffeur zijn truck en alle systemen goed kent, kan hij of zij die systemen maximaal benutten. Ook is het belangrijk dat chauffeurs en transporteurs op de hoogte zijn van de totaalservice die Mercedes-Benz biedt.”

PPC

Tijdens een afleverinstructie passeren de meest uiteenlopende zaken de revue. Van het afstellen van het stuur en de stoel, tot het gebruik van PPC (Predictive Powertrain Control) en FleetBoard. Michel Vlaswinkel, een van de gecertificeerde Mercedes-Benz afleverinstructeurs: “We leggen alles uit wat voor de chauffeur handig is om te weten. Een volledige instructie heeft tot gevolg dat de chauffeur zijn truck optimaal gebruikt wat bijvoorbeeld leidt tot een lager brandstofverbruik, een hogere veiligheid, minder onderhoud en meer comfort. Uiteindelijk blijft de chauffeur zelf altijd wel bepalend voor het succes.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3524 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *