Meijndert: Scania V8 èn LNG

Meijndert International B.V. is een relatief jong bedrijf. De tanktransporteur begon in 2007 met één auto en heeft sinds die tijd elk jaar de vloot met meerdere trucks uitgebreid. Het bedrijf is actief binnen het transport en opslag van food, feed en –chemieproducten binnen heel Europa met het zwaartepunt in de Benelux.

Volgens dircteur Rien Meijndert rijdt zijn hele vloot bijna 1:3,5 over het jaar heen. ”Dat vind ik niet slecht als je weet dat bij ons 80 procent van het wagenpark 500 pk plus is. Ik verwacht dat het verbruik straks met de 410 pk voertuigen nog beter wordt. Ook ons schadeverloop is goed. Dat redt je alleen met bevlogen chauffeurs. Ik ga nu ook met een LNG trekker rijden. Ik zie dat als de brandstof van de toekomst. Dan kun je daar maar beter nu al wat ervaring mee opdoen. Wat dat betreft ben ik blij dat ik Scania rijd. Ik houd van one stop shopping en dan is het fijn dat je ook voor dit soort bijzondere voertuigen gewoon bij je eigen dealer terecht kunt.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *