Meer ruimte voor LZV in Rotterdamse haven

In het streven om het LZV-wegennet waar mogelijk verder uit te breiden, heeft TLN er bij het Havenbedrijf en de gemeente Rotterdam op aangedrongen om een aantal belangrijke locaties voor LZV’s die eerder waren afgewezen opnieuw te beoordelen. Deze actie is volgens TLN succesvol verlopen. Een aantal van deze locaties waaronder de Uniport Terminal aan de Waalhavenweg, de Mainport Rotterdam aan de Droogdokweg, de Barge Center aan de Waalhaven-Westzijde en de Interforest Terminal aan de Streefwaalseweg in de Eemhaven zijn vorig jaar al vrijgegeven.

Voor een aantal locaties en gebieden was nader onderzoek nodig. Dat is nu afgerond. Op basis hiervan is het volgende besloten:

  • Maasvlakte, het hele gebied met uitzondering van de Maasvlakteboulevard en de Noordzeeboulevard is vrijgegeven. 
  • Botlek, Botlekweg Oude Maasweg Westgeulstraat zijn vrijgegeven. Hiermee is het Botlekgebied aan de Oude Maas vanaf het Hartelkruis voor LZV’s toegankelijk. 
    Om het LZV-verkeer vanaf dit gebied in de richting van Rotterdam te vergemakkelijken, overweegt men om de route over het Oude Maaspad en de Plaatweg voor LZV’s vrij te geven. Het besluit hierover valt binnenkort. 
  • Waalhaven, de Eemhavenweg, Arie den Toomweg en Quarantaineweg zijn voor LZV’s vrijgegeven.
    De Droogdokweg en het gebied richting RDM wordt niet verder vrijgegeven. Als er een aanvraag komt om hier met LZV’s te rijden wordt deze apart beoordeeld. 
  • Waalhaven Oostzijde en zijwegen. Hier wordt onderzocht of LZV’s op deze wegen kunnen keren. Als dat mogelijk is, worden deze wegen ook vrijgegeven.  
De nieuwe wegen zijn nog niet in de LZV-wegenkaart verwerkt. De RDW is daar nog mee bezig. Zodra dit gebeurd is, zijn ze officieel toegankelijk voor LZV’s. 

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3481 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *