Meer orders voor THT New Cool

Tijdens de IAA bleek dat er al veertien huurcontracten voor deze afgesloten waren, alle in de supermarktdistributie. Ten tijde van Transport Compleet Venray bleek het aantal geïnteresseerden, waarvoor Heetkamp een trailer laat bouwen, al opgelopen tot 21.

“De voorziene besparing van dertig liter diesel per dag, plus de gewichtsbesparing van 150 kilo ten opzichte van een conventionele koeltrailer, zijn argumenten die voor supermarktdistributeurs steeds zwaarder wegen”, aldus Heetkamp. Hij zegt dat de trailer zich in zeven jaar laat terugverdienen. “Daarna werk je als vervoerder in feite met gratis brandstof voor de koeling.” Toch is de terugverdientijd in de ogen van Heetkamp aan de lange kant. “We streven ernaar, dat de trailers zich al in vijf jaar kunnen terugverdienen.”

Heetkamp verkoopt de trailers niet, ze worden uitsluitend verhuurd. “Daardoor heeft de klant er geen omkijken naar als zich een garantiesituatie voordoet. Het New Cool-systeem is trailermerk onafhankelijk op te bouwen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3485 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *