Media speculeren over verkoop Scania door VW

Volkswagen heeft bij een consortium van banken twintig miljard losgekregen. Wanneer VW dit te zijner tijd niet kan terugbetalen, dan zou een truckfabrikant als Scana mogelijk in de etalage worden gezet, speculeren de media. Eerder werd al gespeculeerd door Duitse media dat opsplitsing van het concern onvermijdelijk zou zijn. Ook de verkoop van de onderdelen werd daarbij als alternatief besproken.

Officieel is dit dus niet. Al eerder leken analisten van alles beter te weten dan Volkswagen zelf en vooral eerder. Het enige wat wij weten is dat VW zich bijzonder veel moeite heeft getroost om Scania te kunnen overnemen destijds. e reden is dat VW met Scania de meest renderende en meest efficiënt producerende truckfabrikant ter wereld in huis heeft met vooral in Europa een dijk van een reputatie. In dat licht moet ook de overname poging uit 2002 bezien worden. Toen probeerde Volvo zijn aartsrivaal in te lijven. Hetgeen verboden werd door Brussel.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3485 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *