Master met Oberaigner 4×4 voor Mammoet

Het standaardchassis van de Renault Trucks Master 165.45 Gesloten Bestel L3H2 met achterwielaangedreven dubbellucht is speciaal voor het Mammoet Rallysport Dakar team omgebouwd naar een 4×4 uitvoering. Oberaigner heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling van aandrijfsystemen wat doorslaggevend was voor de keuze. Oberaigner heeft een krachtig 4×4 concept ontwikkeld voor de Renault Master. Het systeem is beschikbaar voor verschillende Renault modellen die handgeschakeld zijn en achterwielaandrijving hebben.

“De complete 4×4 uitrusting weegt slechts 150 kg waardoor het voertuig niet veel zwaarder wordt. Voor wordt het voertuig verhoogd met 65 mm en achter met 45 mm hierdoor heeft het een gunstige bodemvrijheid. De Master beschikt over een groot laadvermogen en uitstekende rijeigenschappen. De 4×4 functie kan worden ingeschakeld wanneer dit nodig is. Bij een gladde of modderige ondergrond bijvoorbeeld. Bovendien blijft door gebruikt van ESP en ABS de controle van de voertuigdynamiek gehandhaafd tijdens normaal gebruik,” verklaart Erik Lenssen, productmanager bij Renault Trucks Nederland.

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 338 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *