Marc Meylaers weg bij LAG

Dit nieuwe trailermerk zou door de Chinese CIMC-groep, onder andere de grootste containerproducent ter wereld, op de Europese markt worden gezet. Die opzet mislukte. Pas nadat in het Beierse Günzburg een nieuw hoofdkwartier was verrezen en een compleet nieuwe trailerfabriek, haalden de Chinezen de stekker eruit. Saillant detail is dat die nieuwe fabriek zich op nog geen vijf kilometer van de trailerfabriek van Kögel bevindt. CIMC poogde Kögel, dat in 2009 failliet ging, over te nemen. Ook dit mislukte.

Daarop keerde Meylaers weer terug naar zijn oude stek, als directeur van LAG. Daar loodste hij het bedrijf goed door de crisis en bleef LAG op bijvoorbeeld de Nederlandse markt, succesvol. Bronnen in België suggereren dat het echter niet meer boterde tussen hem en zijn Chinese grootaandeelhouder, wat een reden zou zijn om alsnog zelf terug te treden.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3492 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *