MAN verkoopt Steyr-fabriek in Oostenrijk

In het kader van een fikse herstructurering had truckfabrikant MAN enkele buitenlandse truckfabrieken te koop gezet. Inmiddels is de Oostenrijks Steyr-fabriek verkocht aan een investeerder. Van de nieuwe eigenaar betrekt MAN lichte en middelzware trucks van de TGL- en TGM-Serie., maar de nieuwe eigenaar wil het merk Steyr ook nieuw leven inblazen.

Door de verkoop ontdoet MAN zich van 2300 man personeel die bij de investeerder, WSA, op de loonlijst verschijnen. Met WSA heeft MAN een contract gesloten voor de levering van trucks en onderdelen tot mei 2023. Ook worden in Steyr kunststof onderdelen gespoten.

Steyr

Steyr was vroeger een zelfstandig truckmerk dat in 1990 door MAN werd overgenomen. Al snel werden op de Oostenrijkse locatie de lichtere modellen van MAN gebouwd. De nieuwe eigenaar WSA wil naast de levering van lichte en middelzware trucks aan MAN, ook het merk Steyr nieuw leven inblazen. Daartoe wil de nieuwe investeerder inzetten op elektromobiliteit. Er zouden zeven nieuwe voertuigen ontwikkeld moeten worden, waaronder ook een stadsbus. Bekeken wordt nog of er met batterij-elektrische aandrijving gewerkt gaat worden of met waterstof. In elk geval willen betrokkenen ook autonome voertuigen ontwikkelen, melden Duitse media.   

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.