MAN sluit duizendste servicecontract

De mijlpaal symboliseert op mooie wijze het treffen van de techniek van de toekomst met de rijke transportgeschiedenis van Transportbedrijf G. Dekker BV. Het bedrijf startte zijn activiteiten 100 jaar geleden ooit letterlijk met paard en trekschuit, voor het vervoer van kolen en turf.

Dekker koos voor de MAN TGX 18.440 vanwege de rijkwaliteiten van de truck en de lage TCO – total cost of ownership – ofwel de kilometerkostprijs. Ook de rapportage van MAN TeleMatics wordt op de thuisbasis in Waddinxveen hoog gewaardeerd. De truck werd geleverd door Van Leeuwen in Waddinxveen, die ook de coaching voor de optimale inzet van de truck en MAN TeleMatics zal verzorgen.

In 2013 is MAN Truck & Bus gestart met het leveren van de geavanceerde ondersteunde ‘connected’ technologie. Op dit moment zijn de meeste gebruikers grote fleetsales-klanten, maar ook steeds meer kleinere bedrijven ontdekken volgens MAN de winst die met deze digitale gereedschapskist als ‘tool’ te bereiken is.

MAN TeleMatics maakt in de gecompliceerde transportprocessen direct inzichtelijk waar de efficiëntie kan worden verbeterd, zowel bij een optimaal gebruik van de trucks als het brandstofverbruik dat bij ritten en chauffeurs wordt geregistreerd. In de praktijk blijkt daar al binnen enkele weken de nodige winst te behalen, zoals ook G. Dekker BV tot zijn tevredenheid vaststelde.
Een ander gebied waarop de efficiency wordt verhoogd is het onderhoud. Met het online onderhoudsportaal wordt het inplannen van onderhoud veel inzichtelijker – en dus doelmatiger – waardoor de beschikbaarheid van de voertuigen is gewaarborgd. Bovendien zorgt het voor een optimaal veiligheidsniveau en de best mogelijke werking van het materieel.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3485 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *