MAN reorganiseert

De herstructurering kost 170 miljoen euro en drukt de winst van MAN over het eerste half jaar van 2015 waardoor er nog maar vijftien miljoen overblijft. Vorig jaar boekte MAN in dezelfde periode nog een winst van 222 miljoen. Zonder die reorganisatie zou MAN een gezonde winst van 121 miljoen hebben kunnen realiseren, als gevolg van de herstellende markt in Europa.

Relatief mager jaar

De andere onderdelen van MAN blijken overigens wel voldoende winstgevend. Vanwege de reorganisaties, verwacht de MAN-directie dat 2015 een relatief mager jaar wordt voor MAN.

Recentelijk werd bij dit bedrijf nog een nieuwe topman aangesteld door moederbedrijf Volkswagen. Dat zoekt naar synergie met dat andere truckmerk binnen de VW-Groep, Scania. Tot begin dit jaar moest MAN de productie beperken en werktijdverkorting aanvragen vanwege tegenvallende verkopen in Europa.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *