MAN: lagere omzet door haperende toelevering

Truckfabrikant MAN zette in de eerste negen maanden van dit jaar 7,8 miljard euro om, wat ietsje minder is dan dezelfde periode vorig jaar, aldus het bedrijf. De oorzaak ligt bij haperende onderdelentoeleveringen, wat zelfs leidde tot een tijdelijke productiestop.

Desalniettemin wist MAN toch nog een winstje te boeken van 76 miljoen euro. Sinds de komst van de Nederlandse topman Alexander Vlaskamp, is het bedrijf erop gefocust om het rendement van het bedrijf op te krikken naar de acht procent die bij concerngenoot binnen de Traton Groep Scania gewoon is. Onder de huidige omstandigheden is dit natuurlijk extra moeilijk en MAN complimenteert in het persbericht het personeel uitvoerig. “Toewijding en flexibiliteit van ons personeel maakten dit resultaat mogelijk.”

MAN zette in de afgelopen negen maanden 55.862 trucks af. Het aantal afgeleverde bestelauto’s en bussen nam met 19% af. Toch gingen er nog 14.737 nieuwe bestelauto’s naar klanten, wat niet gek is voor een merk dat pas vijf jaar actief is in dit segment.

Uitdagingen

Voor het resterende jaar 2022 verwacht MAN grote uitdagingen. Er zit volgens MAN ‘nog veel spanning’ in de toelevering van onderdelen en ook MAN krijgt te maken met hoge kosten van grondstoffen, energie en transport en natuurlijk de aanhoudende hoge inflatie.  

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *