MAN in wagenpark Boonstra Haulerwijk

De MAN TGX 18.440 had al geruime tijd proef gereden in het wagenpark van Boonstra. “Wat daarbij opviel”, zegt directeur Willem Boonstra, “is dat de truck niet alleen aan onze verwachtingen voldoet qua brandstofverbruik, maar dat deze ook nadrukkelijk werd gewaardeerd door de chauffeurs.” Boonstra heeft een wagenpark dat voor het grootste deel uit trekkers en opleggers bestaat. Echter het bedrijf rijdt ook nog met tal van bakwagencombi’s. De nieuwe MAN’s gaan in uiteenlopende disciplines in het opleggerwerk worden ingezet. Daarbij zullen de trucks jaarlijks zo’n 130.000 kilometer afleggen. Het onderhoud wordt uitgevoerd door de werkplaats van Boonstra zelf.

Het forse wagenpark van 95 eenheden kan Boonstra op de weg houden dankzij enkele specialismen. Denk hierbij aan het transport van levend pluimvee en transporten waarvoor specifieke veiligheidseisen gelden. In containers die het bedrijf zelf ontwikkelde, wordt aluminiumschroot vervoerd. Daarnaast is Boonstra actief in grote delen van west-Europa, van noord naar zuid. Een ander kenmerk is dat het bedrijf zijn klanten warehousing kan aanbieden. Ook hier speelt duurzaamheid een steeds voornamere rol. “We bouwen een nieuwe loods, die honderd procent CO2-neutraal is”, aldus Boonstra. “Binnen enkele jaren is die investering terugverdiend. Dan kent dit project alleen maar winnaars.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3527 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *