MAN hervat truckproductie

Vrachtwagenfabrikant MAN hervat de productie in de fabrieken in München en in het Poolse Krakow. In totaal hebben de fabrieken zes weken helemaal stil gelegen.

Ook onderdelen-fabrieken in Neurenberg en Salzgitter starten weer geleidelijk op. MAN tempert hoge verwachtingen ten aanzien van het inlopen van levertijden. “Er is nog geen reden tot euforie., We starten stap voor stap op en onze productie blijft subject aan externe omstandigheden waar we geen invloed op hebben. Wanneer de oorlog zich weer naar het westen van Oekraïne verplaatst, kan de boel zo weer stil vallen”, waarschuwt de Nederlandse topman Alexander Vlaskamp.

Kabelboomhoezen

De Oekraïense fabrikant van hoezen waarmee kabelbomen beschermd worden, heeft de productie weer deels kunnen opstarten, zegt Vlaskamp. Hij zegt dat MAN ‘op schema’ ligt om zulke hoezen ook bij andere toeleveranciers te kunnen bestellen.  De typen waarover MAN nu kan beschikken zijn er veel minder dan wat MAN zegt nodig te hebben. Bij de meeste fabrieken blijft werktijdverkorting voorlopig nog van kracht.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3270 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.