Lichte omzetdaling Schmitz

Schmitz produceerde het afgelopen jaar 44.000 trailers en is daarmee samen met Krone Europees marktleider. In Nederland moet Schmitz Krone voor zich dulden. Schmitz bouwde een kleine duizend trailers minder dan in het boekjaar 2013/2014, maar behaalde wel een winst voor belasting van 53,2 miljoen euro.

Op bescheiden schaal start Schmitz de trailerproductie op in een gloednieuwe fabriek in het Chinese Wuhan. Daar werken nu 150 mensen. De productie daar wordt stap voor stap opgevoerd naar tienduizend eenheden per jaar. Schmitz verwacht verder herstel van zijn voornaamste afzetmarkten, maar erkent dat de situatie in Rusland en Oekraïne nog onzekerheid geeft. Schmitz verwacht het komend jaar meer dan 45.000 trailers te verkopen.

Rusland

Veel trailers gingen naar Rusland en die markt zit nu op slot, zodat het resultaat terugliep. Volgens bestuursvoorzitter Ulrich Schümer valt de schade mee en dat is vooral te danken aan een krachtig herstellende trailermarkt in West-Europa, met name in Spanje, Frankrijk en Groot Brittannië.

Schmitz zegt dat die verkooptoename zodanig is geweest, dat die de afname in Rusland weer teniet doet. Van de Russische situatie had Schmitz flink last in de tweede helft van 2014. Maar het eerste kwartaal van 2015 verliep gunstig voor de Duitse trailerfabrikant, vanwege de aantrekkende markt in het westen van Europa.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3527 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *