Leyland Trucks produceert 400.000ste truck

Carr’s Flour is een gerenommeerd leverancier van tarwe, die van nationale en internationale markten betrokken wordt en die geleverd wordt aan een grote diversiteit van klanten, variërend van zelfstandige en onafhankelijke bakkers tot aan grote levensmiddelenbedrijven. De onderneming heeft eigen state-of-the-art verwerkingsinstallaties, die per jaar zo’n 300.000 ton aan tarwe vermalen. Voor de regionale en nationale distributie vertrouwt Carr’s Flour op een vloot van dertig trucks, voornamelijk DAF CF- en XF-modellen.

Sinds 1980 in gebruik

De fabriek van Leyland Trucks werden in 1980 in gebruik genomen en behoort volgens DAF tot de modernste productiefaciliteiten van Groot-Brittannië. DAF nam Leyland in 1987 over. In 1993 ging DAF failliet. Na de overname door Paccar in 1996, kregen de Amerikanen de grote Leyland fabriek er als het ware bij.

Bij Leyland Trucks wordt de populaire LF distributietruck gebouwd, naast rechtsgestuurde CF- en XF-uitvoeringen voor de Britse markt zelf en voor exportlanden wereldwijd. Leyland als trucknaam verdween in 2000.

“De productie van de 400.000ste truck vormt een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de onderneming”, aldus Bryan Sitko, directeur van Leyland Trucks. “Het is echter in de eerste plaats een erkenning voor de bijna duizend medewerkers die onze klanten trucks van de hoogste kwaliteit leveren.”

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3495 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *