Lekkerland neemt 23 nieuwe Mercedes trucks in gebruik

Logistiek dienstverlener Lekkerland, dat onder andere tankstations bevoorraadt, heeft 23 nieuwer Mercedes trucks in gebruik genomen. Ze vervangen soortgelijke exemplaren die nog een Euro 5 motor hadden.

Van de 122 trekkende eenheden wordt dit jaar ruim 1/5 verjongd. Zo heeft Lekkerland dit jaar geïnvesteerd in totaal 23 nieuwe vrachtwagens, waarvan de eerste elf inmiddels verdeeld zijn over de drie distributiecentra. De andere  twaalf vrachtwagens volgen later dit jaar. “De nieuwe voertuigen voldoen stuk voor stuk aan de wettelijke Euro 6d-norm”, vertelt fleetmanager Gerard Montijn. “Dat betekent dat onze chauffeurs met deze Euro 6-wagens nog tot eind 2029 in zero-emissiezones mogen rijden.” Van de nieuwe bakwagens zijn er zeventien met een 3T-laadruimte: geschikt voor leveringen van ongekoelde, vers gekoelde (tot +7°C) en diepvriesproducten (tot -20°C) in één stop. Ze zijn ook uitgerust met elektrisch aangedreven koelinstallaties en voorzien van ons eigen Intelligent cooling system.”
De nu vervangen Euro 5-vrachtwagens verdwijnen nog niet volledig. “Deze blijven deels inzetbaar als back-up, zodat we flexibel kunnen zijn op drukkere momenten in het jaar.”

De nieuwe Mercedessen zijn standaard uitgerust met de laatste technologieën om de (stads)distributie zo energiezuinig mogelijk te maken. Naast verduurzaming dragen de innovatieve systemen en functies ook bij aan een optimalisatie van de veiligheid en een verbetering van het rijcomfort.

 Veiligheidssystemen

Dankzij de mirrorcams zijn grote spiegels overbodig. Deze bieden met name een uitkomst voor de binnensteden, waarbij chauffeurs een beter en vrijer zicht hebben op alles wat er om hen heen gebeurt. Neem daarbij ook het Dode Hoek Detectie Systeem (DHDS): sensoren meten de afstand tussen het voertuig en voetgangers/fietsers. De chauffeur wordt gewaarschuwd en kan zo veilig afslaan in de stadscentra. Verder voorspelt Predictive Powertrain Control (PPC) wat voor bochten en hellingen er aankomen op de route. Op het juiste moment schakelt de wagen automatisch naar de juiste versnelling. Tot slot beschikt elke nieuwe truck over Active Brake Assist 5: stilstaande of bewegende objecten worden waargenomen, waarna er automatisch wordt ingegrepen middels een actieve noodstop.” De chauffeur komt zo veilig mogelijk aan op de plaats van levering en de klant krijgt een moderne vrachtwagen voor de deur die stiller, zuiniger en milieuvriendelijker is, aldus Lekkerland.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3316 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.