Krone start eigen onderdelenkanaal

Krone nam vorig jaar assenfabrikant Gigant over. Dit bedrijf bevindt zich op slechts enkele tientallen kilometers van de trailerfabriek van Krone in het Duitse Werlte, niet ver ten oosten van Drenthe. De as die Krone op de IAA introduceert, is gebaseerd op de Euro-as van Gigant. Hoewel dit bedrijf nu bezit is van Krone, blijft Gigant ook de Euro-as en tal van andere gerelateerde producten in eigen beheer vervaardigen.

De verwachting is dat op termijn Krone zeventig procent van zijn trailerproductie op de eigen as zet. Maar Krone heeft hiermee geen haast. “We introduceren nu de meest gangbare as. Binnen nu en twee jaar volgen nog enkele varianten. Al die tijd kunnen klanten ook assen van de bekende merken op onze trailer bestellen. Door geleidelijk onze eigen as op de markt te brengen, kunnen we desnoods snel ingrijpen wanneer zaken toch nog niet goed blijken te zijn. Intussen bouwt de nieuwe as dan vanzelf een betrouwbaarheidsreputatie op, zoals de klanten die al van onze trailers kennen”, ontvouwt Krone zijn marketingstrategie.

Achtergrondverhaal

De overname van Gigant is echter maar één stap in een proces waarbij Krone zich nadrukkelijk zelf met aftersales wil gaan bemoeien. Lees hier het volledige achtergrondverhaal in magazine nummer drie van Aftersales Truck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *