Krone rapporteert groei en optimisme

Hoewel Duitsland nog altijd de grootste afzonderlijke afzetmarkt is voor Krone, groeide de export met twintig procent. De grootste afzetmarkten voor Krone zijn Scandinavië, de Baltische Staten en Oost-Europa. Precieze winstcijfers zijn niet gegeven, maat het eigen vermogen groeide met 38 miljoen euro in een jaar tijd en dat zegt natuurlijk wel wat. In Nederland is Krone marktleider op trailergebied, met een marktaandeel van ruim een derde, wat neerkomt op zo’n 3000 trailers.

Algemeen directeur Bernard Krone (vierde generatie) zei in een reactie te verwachten dat in alle markten de omzet en afzet verder zullen stijgen de komende jaren. Het bedrijf trekt in Duitsland nieuw personeel aan. Het optimisme is onder andere gebaseerd op de nieuwe, eigen traileras en het feit dat Krone het afgelopen jaar een compleet nieuw aftersalesnetwerk met een uitgebreide lijn eigen onderdelen heeft opgezet.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3485 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *