Krone brengt DocStop naar Nederland

Krone ondersteunt DocStop in Duitsland al langer. Nieuw is dat dit ook in Nederland gaat gebeuren. Op de nieuwe vestiging van Krone in de Rotterdamse Waalhaven, zal een DocStop logo prijken. Via de vestiging kunnen chauffeurs snel een beroep doen op een arts. De locatie van Krone is gunstig. Er is veel vrachtverkeer in de Waalhaven en de vestiging bevindt zich vlakbij de City Terminal van het Rotterdamse containeroverslagbedrijf ECT.

DocStop is een vereniging die bestaat uit vrijwilligers. Van winst maken of kosten vergoeden is geen sprake. De vereniging ontvangt wel giften van omroepen, netwerken van tankstations, transportbedrijven, truckfabrikanten en natuurlijk van Krone. Chauffeurs hoeven geen lid te worden van DocStop.

Vier locaties

De Duitse initiatiefnemer van DocStop, Rainer Bernickel, zegt dat er in Nederland dit jaar nog vier locaties bij komen, waar chauffeurs een beroep kunnen doen op medische assistentie van welke aard dan ook. Hij begon in 2007 met DocStop, geheel vrijwillig. De organisatie kan in Duitsland alleen al terugvallen op zo’n 700 medisch specialisten. DocStop is actief in Duitsland en in de landen om Duitsland heen. Onlangs is de organisatie ook begonnen met het opzetten van een netwerk van servicepunten in Tsjechië.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *