Koninklijke onderscheiding voor Jan Heuver

Op de dag vóór Koningsdag, de dag van de traditionele lintjesregen, kreeg in Hardenberg Jan Heuver door de burgemeester de versierselen opgesteld die horen bij de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding omdat hij zoveel heeft betekend voor zoveel instanties. Op zakelijk vlak zette hij zich in voor de cao-onderhandelingen in de wielen- en bandenbranche, was commissaris van het overslagpunt Euro Terminal Emmen-Coevorden-Hardenberg en bestuurslid van de Industriële Koepel Vechtdal en Bedrijvenpark Broeklanden. Bovendien hielp hij mee met de oprichting van de ondernemersclub van voetbalvereniging HHC Hardenberg en is voorzitter van de tennisclub.

Maatschappelijke betrokkenheid

Vooral ook de maatschappelijke betrokkenheid van Jan Heuver werd belicht. Hij zocht samenwerking met de Baalderborg Groep, om ook mensen met een beperking en ouderen aan het bewegen te krijgen. En hij is vanuit de Diaconie van de Protestantse Gemeente Hardenberg-Heemse-Radewijk, na een bootramp in Senegal waarbij ook twee Hardenbergse jongeren omkwamen, de kartrekker voor een wezenproject in Kafoutine.

Ook de stichting Home of Hope & Dreams, die onder leiding van de Hardenbergse Gini Pullen in Oeganda een kindertehuis bouwde, heeft de steun van Jan. Hij betrekt daar mensen uit de samenleving en uit zijn eigen bedrijf bij, die er gaan helpen. Tot slot steunt Jan de stichting Marianne Center, die in Kenia voor gehandicapte kinderen een tehuis bouwt.

Jan Heuver geridderd door burgemeester

Barend Luiting

Hoofdredacteur Aftersales Magazine. Branchekenner annex bladenmaker. Houdt van vintage designs en dito single malts. Lijfspreuk: zonder wrijving geen glans.

Barend Luiting has 338 posts and counting. See all posts by Barend Luiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *