Kögel stelt onderdelendistributeur aan

Vanuit de nieuwe vestiging wil Kögel op jaarbasis duizend trailers op de Franse markt af te zetten. Er wordt gewerkt met twee nieuwe commerciële medewerkers en met twee dealerschappen.

In Europa is Kögel vooralsnog de op drie na grootste trailerleverancier. Maar in Frankrijk is dit volgens een woordvoerder nog niet het geval. “In Europa groeit de markt dit jaar met zes procent, Kögel groeit zeven procent.” Het merk wil in Frankrijk vooral scoren met de koeltrailer Pur Ferro en met een trailer voor het vervoer van rollen staal, een zogeheten coil-trailer (zie foto hieronder).

In Europa is Kögel goed voor een jaarproductie van 11.000 trailers, die door duizend man personeel in het Zuid Duitse Burtenbach gebouwd worden. Dat genereert een omzet van 300 miljoen euro. Eerder dit jaar zette Kögel al een organisatie op in Spanje en Portugal.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3492 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *