KDS-proef nieuw type ferrytrailer

“We zochten versteviging en we wilden toch over kleppen beschikken aan de zijkant van de trailer. Krone heeft een systeem waarbij aluminium planken, die overigens niet de hele hoogte van de trailer beslaan, verticaal in de zeilen aangebracht. In Duitsland is het toegestaan om hiermee te voldoen aan de ladingzekeringsnormen VDI 2700 en DIN EN 12642 XL”, zegt Karel van Suchtelen, directeur van KDS Logistics. “Krone kon hierop inspelen, en dat betekent een welkome verbetering van onze service naar onze klanten. Formeel moeten zij deze nieuwe trailer nog goedkeuren, maar ik ben ervan overtuigd dat dit slechts een formaliteit is.”

Van Suchtelen doelt dan met name op klanten uit de Duitse chemiesector. Wat dan voor hem pleit is dat de nieuwe ferrytrailer al met alle stickers is behangen die aangeven dat het allemaal klopt met de Duitse eisen. Opvallend aan de trailer is verder de korte achterkant, waarbij de bumper maar net onder het chassis uit steekt. Een ferrytrailer met zijkleppen en met extra ladingzekering in het zeil, is een nieuwe ontwikkeling voor Krone.

KDS Logistics betrekt zijn trailers bij diverse servicebedrijven. In dit geval werd gekozen voor Jiannis Trailer Services, wat zich letterlijk bij de hoofdvestiging van KDS om de hoek bevindt. “Het is een bedrijf waar ik al een kwart eeuw zaken mee doe.” Volgens Van Suchtelen is de economie weliswaar hersteld en is er sprake van meer werk, maar de trailers te huren heeft zijn voorkeur. “Er is sprake van een redelijk onzekere situatie in Engeland, maar we kunnen mede door enige flexibiliteit van onze partners altijd inspelen op de toch wat grillige Engelse markt.”

KDS Logistics gaat bekijken hoe de nieuwe Krone ferrytrailer zich in de praktijk gaat gedragen. Blijkt dit goed te werken, dan wordt nog een ander concept uitgewerkt.
KDS Logistics is een specialist in het vervoer tussen Duitsland en de Britse eilanden. Dit werk doet het bedrijf met een vloot van zo’n 150 trailers. Veel trailers zijn van Krone en het was met dit bedrijf waarmee KDS zocht naar een oplossing om de trailers nog wat stabieler te krijgen.

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Tim de Jong has 3520 posts and counting. See all posts by Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *